Karula kirikuõpetaja valiti aasta vaimulikuks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enno Tanilas
Enno Tanilas Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Nelijärvel toimuval vaimulike konverentsil valiti Eesti aasta vaimulikuks õpetaja Enno Tanilas.

Valga valla üks armastatumaid vaimulikke töötab Karula koguduse õpetajana 2017. aastast. 1992. aastast selle ajani juhtis Enno Tanilas kogudust diakonina.

Õpetaja Tanilas on abikaasa Marje ja lähemate kaastöölistega 26 aasta jooksul aidanud koguduse uuele elule ja üles ehitanud 1944. aasta sõjapurustuste tõttu varemeis Karula kiriku.

Uus kirik pühitseti 1997. aastal ja alates sellest ajast on tehtud kogudusetööd väga erinevates valdkondades: peale jumalateenistuste, palvuste ja kontsertide korraldatakse laagreid ning tehakse väga edukat noorsoo-, diakoonia- ja muusikatööd.

Õpetaja Tanilas on loonud head suhted ka kohaliku omavalitsuse, muinsuskaitseameti ja kohaliku kooliga. Koos kogukonnaga hoitakse au sees keskaegse Karula kihelkonna ajaloopärandid ja tähistatakse igal aastal Karulast pärit vaimuliku, kirjaniku ja poliitiku Jaan Lattiku sünniaastapäeva.

Aasta vaimuliku tiitlile esitati ka Püha Urbanuse kogudse hingekarjane ja Võrumaa praost Üllar Salumets, Hiiumaa koguduse õpetaja Hüllo-Kristjan Simson, Harkujärve koguduse vaimulik Avo Üprus, Suure-Jaani Johannese koguduse hooldajaõpetaja, SA Viljandi Haigla kaplan Hedi Vilumaa ja õpetaja emeeritus professor Kalle Kasemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles