Alaealist tütart kõlvatult katsunud mees sai karistuse (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seaduse jõustumisel tõuseb seksuaalse enesemääramise eapiir 14 eluaastalt 16-le.
Seaduse jõustumisel tõuseb seksuaalse enesemääramise eapiir 14 eluaastalt 16-le. Foto: Shutterstock

Ta tegi seda kolmel korral: keskeas Lõuna-Eesti mees katsus kahel puhul koduseinte vahel 14-aastase tüdruku rindu ja ühel korral Tallinnas jõudsid käed ka lapse suguelundini. Peagi 44-aastaseks saavat meest karistati selle eest tingimisi vangistusega, kuidas aga peaks hakkama saama tema veel praegugi alaealine ohver?

Tülgastavad juhtumid leidsid aset 2017. aasta suvel. Süüdistuse kohaselt käperdas tollal 42-aastane Tarmo* mais või juunis oma kodus kahel korral 14-aastast tüdrukut. Kolmas teadaolev juhtum leidis aset Tallinnas Nõmmel asuvas üürikorteris sama aasta juunis või juulis.

Karistusseadustiku sõnastuse kohaselt pani mees toime kolm suguühtesse astumisest erineva sugulise iseloomuga tegu. Prokuratuur esitas talle süüdistuse paragrahvi järgi, mis käsitleb suguühet järeltulijaga. Seadus näeb juhul, kui vanem, vanema õigustega isik või vanavanem lapse või lapselapsega sellise teo korda saadab, selle eest ette kuni kaheksa aasta pikkuse vangistuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles