Heino Tartest on tabanud tunnustuste tulv

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Tartes on valmistanud enam kui sada lõõtspilli. Neist sajas sai valmis Eesti vabariigi suureks juubeliks.
Heino Tartes on valmistanud enam kui sada lõõtspilli. Neist sajas sai valmis Eesti vabariigi suureks juubeliks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Saaremaal toimus Eesti Rahvamajade Ühingu tunnustusüritus, kus kõige kõrgema tunnustuse ehk elutööpreemia «Kaheksakand 2018» võitis Põlvamaa lõõtspillimeister Heino Tartes.

Preemia antakse pikaajalise töö ja panuse eest kultuuriellu. Käesoleval aastal anti välja neljas Kaheksakand.

Heino Tartese suur teene on lõõtspillimängu populariseerimine noorte hulgas. 2018. aastal loodi tema eestvedamisel tüdrukutest koosnev rahvamuusika ansambel FolkMelody, mis on edukalt esinenud Eestis, Soomes, Lätis ja Leedus. Ta on valmistanud enam kui sada Teppo-tüüpi lõõtspilli ja jagab pillivalmistamise oskusi ka teistele. Ühtlasi on ta telesaate «Rahvalõõts» üks idee autoritest.

Kuigi aasta on alles alanud, on see toonud Tartesele juba kuhjaga tunnustust. Ta kuulutati Põlvamaa kultuuripärliks, Tallinnas pandi aga eelmisel nädalal tema auks käima tramm nimega Heino, samuti esitleti nädal tagasi tema elulooraamatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles