Kuidas Metsatöll Valgamaal oma esimese kontserdi andis: panime juhtmed valedesse võimenditesse ja saime kohe sõimata

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See on üks väheseid säilinud fotosid mainitud kontserdist. Pildil hoiab bändimeeste endi valmistatud mõõka laval käes bassimängija Andrus Tins. Paremal laulja Markus Teeäär ning trummidel Silver Rattasepp. Kusjuures mõõk on bändil siiani alles.
See on üks väheseid säilinud fotosid mainitud kontserdist. Pildil hoiab bändimeeste endi valmistatud mõõka laval käes bassimängija Andrus Tins. Paremal laulja Markus Teeäär ning trummidel Silver Rattasepp. Kusjuures mõõk on bändil siiani alles. Foto: Erakogu

Folk-metal’i bänd Metsatöll on nüüdseks andnud kontserte Sloveeniast USA-ni. Paljud ei pruugi aga teada, et esimest korda astusid nad publiku ette ei kuskil mujal kui Valgamaal Ala külas.

Ansambel asutati 24. veebruaril 1999 ja juba kolm kuud hiljem anti esimene kontsert. Tänavu 20. tegutsemisaastat tähistav Metsatöll oli toona kolmeliikmeline: laulja oli praegugi seda ametit pidav Markus Teeäär, bassimees oli Andrus Tins ja trumme mängis Silver Rattasepp.

Üritus, kus lavale astuti, oli 22.–23. mail Ala rahvamajas peetud nüüdse Valga põhikooli muusikaõpetaja Siiri Põldsaare korraldatud noortebändide festival Noor Rock 99. «Ilm oli meeletult soe ja ilus kant oli. Tõrvas üürisime korteri selleks päevaks. Esinesime 22. mail: ma arvan, et pool üheksa õhtul. Seal oli 36 ansamblit,» kirjeldas Markus Teeäär, kel on esinemine siiani hästi meeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles