Tõrva ekstreemjooks tuleb taas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Distantsile jääb ka Vanamõisa järve hüppetorn.
Distantsile jääb ka Vanamõisa järve hüppetorn. Foto: Arvo Meeks

Mulgimaal toimuval Tõrva ekstreemjooksul selguvad 18. mail tänavused Eesti meistrid takistustega maastikujooksus. Tõrva ekstreemjooksul on kavas kokku kolm starti. Need on 4-kilomeetrine noortejooks, 12-kilomeetrine põhivõistlus ja kuuekilomeetrine lühijooks.

Takistuskrossi Eesti meistrivõistlused toimuvad nii individuaalselt kui ka võistkondlikult noorte- ja põhijooksul. Lühijooksul selguvad Eesti meistrid klassides noored B, naised 50+ ja mehed 60+.

Ekstreemjooksu põhivõistluse absoluutarvestuse viis parimat meest ja naist kvalifitseeruvad 27–30. juunini Poolas toimuvatele Euroopa meistrivõistlustele.

Võistluskeskus paikneb Tõrva gümnaasiumi staadionil ja võistlusrada kulgeb Tõrva terviseradadel, gümnaasiumi pargis ja ümbruskonnas. Rajal on paarkümmend takistust ja võistlejad jõuavad Vanamõisa järve äärde, kus neil tuleb vette hüpata hüppetornist. Lisaks on võistluskeskuse juures niinimetatud publikukatse, kus umbes 100-meetrisele lõigule paigutatud takistusi.

«Kuigi jooksul selguvad Eesti meistrid, planeerime võistlusrada ja takistusi nii, et need oleksid jõukohased kõikidele osalejatele,» lubas peakorraldaja Siim Ausmees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles