Eesti parim raamatumüüja teenis suvega ligi 80 000 dollarit

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ülikoolid vallutasid endale müügiedetabelis lausa neli esimest kohta ning  müügiinimese tabeli eesotsas troonisid samuti eestlased.
Eesti ülikoolid vallutasid endale müügiedetabelis lausa neli esimest kohta ning müügiinimese tabeli eesotsas troonisid samuti eestlased. Foto: Southwestern Advantage

Möödunud nädalavahetusel kogunesid USA-s Nashville’is müügi- ja koolitusfirma Southwestern Advantage inimesed, et välja kuulutada eelmise aasta maailma edukaimad ukselt uksele raamatuid müüvad tudengid. Eesti ülikoolid vallutasid endale lausa neli esimest kohta ning  müügiinimese tabeli eesotsas troonisid samuti eestlased.

«Kui varasematel aastatel on Eesti tudengitel õnnestunud auhinnagalalt koju tuua ka kaksikvõit ülikoolide arvestuses, siis seekord on tase veelgi tõusnud ning kõik neli esimest kohta ülikoolide arvestuses tulid Eestisse,» rõõmustas Southwestern Advantage Eesti esindaja Erki Kukk. „See tähendab, et kokku 204 erineva ülikooli seast üle maailma tegid just Tallinna Tehnikaülikooli, Tartu Ülikooli, Estonian Business School’i (EBS) ning Euroakadeemia tudengid kõige paremad müügitulemused.“

Eestlasel Iskander Ahmetil õnnestus teha kogu kompanii peale paremuselt teine suve müügitulemus teenides puhaskasumit ligi 80 000 dollarit, kuid eestlastele kuulus parima 25 müüja hulgast kokku lausa 14 kohta. Lisaks pälvis parima teist aastat raamatuid müümas käinud tudengi tiitli Liisbet Antsaar Tallinn Tehnikaülikoolist ning Karel Kõiv sai prestiiže Excellence auhinna oma müügijuhi töö eest, mille on seni võitnud vaid üks eestlane. Auhinnale pretendeerivad müügijuhid, kelle juhtimise all olevad üksused teevad ühe suve jooksul vähemalt 2 miljoni dollari eest müügikäivet.

«Lisaks auhindadele jagati üheksale edukamale eestlasest müüjale välja ka ettevõtte aktsiaid. Eestlastest omab nüüd korporatsiooni aktsiaid kokku juba 31 inimest, mis tähendab, et meie inimeste osalus kogu Southwestern Advantage ettevõttest on juba ligi 4%,» märkis Kukk. «See on päris märkimisväärne vara, sest Southwestern koosneb praeguseks juba 18-st tütarfirmast, mille 2017. aasta kogukäive ületas 217 miljonit dollarit. Ettevõtet omavadki ainult inimesed, kes seal ise ka samal ajal töötavad.»

Kokku käis möödunud aastal USA-s raamatuid müümas 348 Eesti tudengit. Southwestern Advantage Eesti esindaja Erki Kuke sõnul kajastub meie tudengite suur arv ka müüginumbrites, sest esimest korda 18 aasta jooksul ulatus Eesti tudengite ühe suve käive ligi 10 miljoni dollarini.

Eestlased tegutsesid möödunud suvel lisaks 27 erinevale USA osariigile ka kuues Kanada provintsis. 348 Eesti tudengist 179 oli raamatuid müümas esimest korda. Kokku koputati ligikaudu 2 miljoni ameeriklase kodu uksele ning tutvustati müügitöö käigus Eestit ca. 200 000 kohalikule perele. Eestlaste kaasabil käisid müügitööd tegemas ka tudengid Lätist, Leedust, Poolast ja Slovakkiast, keda kõiki kokku oli üle 620 inimese. Ukselt-uksele käis lisaks inimestele erinevatest riikidest ka ligi 640 kohalikku USA tudengit.

Esimest korda osalesid Eesti tudengid Southwestern Advantage'i suvetööl 2001. aastal. Nüüdseks on sellest programmist välja kasvanud Baltimaade üks edukamaid tudengiorganisatsioone, mille tegevusest on rahvusvahelise elu- ja töökogemuse saanud ligi 2500 Eesti tudengit. Programmi raames saavad tudengid põhjaliku ettevõtlus- ja müügikoolituse ning seejärel veedavad suve Ameerikas reisides, ukselt uksele haridusraamatuid müües ning õpinguteks raha kogudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles