Koostöö Tšetšeeniaga tekitab Otepääl pingeid (1)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu detsembris allkirjastasid Otepää vallavanem Kaido Tamberg ja Tšetšeenia vabariigi turismiminister Muslim Baitazijev talvepealinna turismiinfokeskuses koostöödeklaratsiooni. 
Mullu detsembris allkirjastasid Otepää vallavanem Kaido Tamberg ja Tšetšeenia vabariigi turismiminister Muslim Baitazijev talvepealinna turismiinfokeskuses koostöödeklaratsiooni. Foto: Siim Saavik

Vallavanema sõlmitud Otepää ja Tšetšeenia vaheline koostöökokkulepe oli eelmisel nädalal talvepealinnas taas tuliselt kõne all. Opositsiooni esitatud eelnõu selle ratifitseerimiseks hääletati volikogu istungi päevakorrast napi häälteenamusega välja.

Otepää volikogus opositsioonis olev viieliikmeline Reformierakonna fraktsioon esitas eelmisel nädalal peetud istungile eelnõu «Otepää valla ja Tšetšeeni Vabariigi vahel 22. detsembril 2018. a sõlmitud koostöökokkuleppe ratifitseerimine».

Esitatud eelnõu seletuskirja järgi on Otepää linn Jaanus Raidali isikus sõlminud 1992. aastal Tšetšeeni Vabariigi Groznõi linnaga kavatsuste protokolli koostöö kohta. 1993. aastal võttis riigikogu vastu seaduse, millega omavalitsuste rahvusvahelised suhted on antud valdade/linnade volikogude pädevusse. Seletuskirjas on märgitud, et rahvusvaheliste suhete kuulumist volikogu pädevusse kinnitab üle ka Otepää valla põhimääruse paragrahv 42.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles