Wabadus meenutab ajaloolisi sündmusi Sangastes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangastesse saabub Eesti Vabariigi ja Eesti Vabadussőja 100. aastapäeva tähistamiseks valminud soomusrong nr 7 Wabadus.
Sangastesse saabub Eesti Vabariigi ja Eesti Vabadussőja 100. aastapäeva tähistamiseks valminud soomusrong nr 7 Wabadus. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Täna, 28. jaanuaril jõuab Valga valda Sangaste raudteejaama Vabadussõja 100. aastapäevale pühendatud soomusrong nr 7 Wabadus. Tsirguliina alevikus tervitatakse soomusrong-näitust piduliku tseremooniaga.

«Täna sada aastat tagasi vabastati Eesti Vabadussõjas Sangaste raudteejaam, mille meenutamiseks jõuab täna samasse vaksalisse Vabadussõja üks olulisemaid sümboleid,» sõnas Riigikantselei EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu.

Soomusrong peatus Sangaste raudteejaamas 28.– 30. jaanuarini.

Valga asevallavanema Kalmer Sarve sõnul tulevad soomusrongi tervitama ka ümberkaudsete koolide õpilased, kellele see on hea võimalus tutvuda Vabadussõja ajalooga. «Soomusrong-näituse saabumine Tsirguliina alevikku aitab siinsetel inimestel mõista oma kodukandi seotust sada aastat tagasi toimunud võitlusega Eesti vabaduse nimel.»

Kell 11 toimub soomusrongi pidulik tervitamine Sangaste raudteejaamas. Tervitussõnad ütleb Valga vallavanem Margus Lepik. Esinevad Tsirguliina kooli ja Keeni põhikooli õpilased. Samuti on kavas ajalooline meenutus major Meelis Kivilt, külaliste sõnavõtud ning soomusrongi ja soomusauto Estonia esitlus.

Soomusrong-näitus on kõigile külastajatele avatud iga päev kell 11–18, toimuvad tasuta giidituurid. Pärast jaanuari suundub Wabadus mööda ülejäänud raudteid üle-eestilisele tuurile, mis kestab aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles