Kirjade saatmine on kukkunud 11 aastaga 60 miljonit 15 miljonile (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riikliku postifirma Omniva juhatuse esimees Ansi Arumeel ütles, et just pakikaubanduse osatähtsuse pidev suurenemine on andnud ettevõttele võimaluse osutada ka tavapostiteenust.
Riikliku postifirma Omniva juhatuse esimees Ansi Arumeel ütles, et just pakikaubanduse osatähtsuse pidev suurenemine on andnud ettevõttele võimaluse osutada ka tavapostiteenust. Foto: Tairo Lutter

Riikliku postifirma Omniva juhatuse esimees Ansi Arumeel rääkis omavalitsusjuhtidega kohtudes, et kui 2007. aastal saadeti Eestis 60 miljonit kirja, siis mullu vaid veerand sellest ehk 15 miljonit, kirjutab Virumaa Teataja.

Lõviosa vähenemisest ei tule aga mitte inimeselt inimesele saadetud kirjade arvu kahanemisest, vaid hoopis sellest, et arved on üha rohkem elektroonilisi kanaleid mööda liikuma hakanud. Mullu sai Eesti elanik aastas keskmiselt 14 kirja, neist 11 olid arved või ametlikud teated. Võrreldes 2007. aastaga tähendab kirjade hulga vähenemine firmale 20 miljoni euro kaotust aastas.

Traditsiooniline postiteenus ehk kirjade ja perioodika kojukanne moodustab alla kolmandiku postifirma käibest ning üha suuremaks paisub eeskätt e-kaubandusega seotud pakiteenuse osakaal. «Klientide soovid on muutunud ja aina rohkem ostetakse internetist,» põhjendas Arumeel.

Ta lisas, et pakikaubanduse osatähtsuse suurenemine on lubab ettevõttel osutada ka tavapostiteenust.

Eelmisel aastal paigaldas Omniva üle Eesti 100 uut pakiautomaati. Tänavu tuleb neile kindlasti lisa, kuid mitte enne sügist. Pakkidel on suur tähtsus ka postiasutuste töös. Arumeel tõi näite, et Lääne-Virumaal Sõmeru postipunktis tehakse kuus keskmiselt 316 tehingut, neist 296 juhul on tegu paki väljastamisega.

Jutud selle kohta, nagu tahaks Omniva hakata ajalehti koju kandma vaid tööpäeviti, lükkas Arumeel ümber. Laupäevane kojukanne jääb ja riik eraldas ettevõttele kojukande toetuseks ka lisaraha. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles