Riigi teenetemärgi saajate seas on ka lõunaeestlasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgetähe teenetemärgi 4. klassi saavad teiste seas Margus Timmo ja Mart Juur.
Valgetähe teenetemärgi 4. klassi saavad teiste seas Margus Timmo ja Mart Juur. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

President Kersti Kaljulaid annab Eesti Vabariigi aastapäeva eel riigi teenetemärgid 112 inimesele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks.

Teiste seas saavad teenetemärgi ka mitu igapäevaselt Lõuna-Eestis tegutsevat inimest. Margus Timmo, kes on kohaliku elu edendaja Setomaal, saab Valgetähe 4. klassi teenetemärgi. Samasuguse autasu saab ka Otepäält pärit kultuuriajakirjanik Mart Juur.

Valgetähe 5. klassi teenetemärgi saavad teiste seas Tsirguliina kooli inimeseõpetuse õpetaja ja Valgamaa spordielu edendaja Anne Juust ning Võrumaal elav naiskodukaitsja ja kohaliku elu edendaja Riina Kütt.

Valgetähe medali saab teiste seas Õie Maiste, kes on kauplusauto pidaja Lõuna-Eestis.

Eesti Punase Risti 5. klassi teenetmärgi saab aga teiste seas vereandja Sirje Tammsalu.

Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie toetajatele välisriikides nende sihikindluse eest oma tegevuses ning lojaalsuses põhimõtetele, millele toetub kaasaegne Eesti – avatusele ja demokraatiale, teadmistele ja ettevõtlikkusele, hoolimisele ja märkamisele.

Vabariigi President annab teenetemärgid üle 22. veebruaril Arvo Pärdi Keskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles