Politsei palub avalikkuse abi autovarguses kahtlustatavate tabamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juhi Hannes Keldi sõnul töötavad praegu politseinikud üle Eesti, et tabada kuriteoga seotud saateautot.
Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juhi Hannes Keldi sõnul töötavad praegu politseinikud üle Eesti, et tabada kuriteoga seotud saateautot. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Politsei palub avalikkuse abi tabamaks täna öösel Harjumaal sõiduki varguses kahtlustatavaid. Varastatud sõiduk ja selle juht on tabatud, kuid politseinikud otsivad teisi kuriteos kahtlustatavaid, kes liiguvad ringi saateautoga. Kogutud info järgi võivad saateautodena kasutusel olla välisriigi numbrimärgiga sedaankerega halli värvi 2005. aasta Audi A6 ja musta värvi 2007. aasta Audi A4.

Täna öösel kella 3 ajal anti politseile teada, et Tabasalus asuva eramaja hoovist varastati 2016. aasta Toyota RAV4. Info varastatud sõidukist edastati patrullidele üle Eesti. Kella 5 ajal varahommikul märkasid kirjeldusele vastavat varastatud sõidukit Toyota Pärnu politseijaoskonna patrullpolitseinikud, kes pidasid sõiduki kinni Pärnu linnas Savi tänava ja Ehitajate tee ristis. Sõidukit juhtis 42-aastane Läti vabariigi kodanikust mees, kes peeti kahtlustatavana kinni. Sõiduk toimetati tagasi Tallinna.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juhi Hannes Keldi sõnul on varastatud sõiduk tänu kiirele infovahetusele ja operatiivsele reageerimisele käes. Praegu töötavad politseinikud üle Eesti, et tabada kuriteoga seotud saateautot, sest politseinikel on alust arvata, et professionaalsed autovargad tegutsesid grupis.

«Sõidukite varastamiseks ja riigist välja viimiseks kasutatakse sageli saateautot. Seni kogutud info järgi arvame, et saateautodeks võivad olla sedaankerega halli värvi 2005. aasta Audi A6 registreerimistunnusega KO960 või sedaankerega musta värvi 2007. aasta Audi A4 registreerimistunnusega KW56DXB,» selgitas Kelt.

«Palume kõigil, kes märkavad kirjeldatud välisriigi numbrimärkidega sõidukeid, anda sellest koheselt politseile teada. Palume inimestel mitte asuda sõidukeid peatama. Kõige olulisem on anda oma tähelepanekutest koheselt teada hädaabinumbril 112, et politseipatrullid saaksid kiiresti reageerida,» rõhutas Kelt.

Ta palub anda oma tähelepanekutest teada ka kõikidel elanikel, kes öösel kirjeldusele vastavaid sõidukeid piirkonnas märkasid. «Kui kellelgi on turvakaamera salvestisi või juhtus kellegi auto pardakaamera tabama kirjeldatud sõidukite liikumist, palun andke sellest teada e-posti aadressil hannes.kelt@politsei.ee.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles