Naiskodukaitsja tervitab teenetemärki häbelikult

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaalane Riina Kütt on naiskodukaitsja juba aastast 1993.
Võrumaalane Riina Kütt on naiskodukaitsja juba aastast 1993. Foto: Kadri Paomees

Presidendilt Valgetähe 5. klassi teenetemärgi pälvinud naiskodukaitsja ja kohaliku elu edendaja Riina Kütt ütles, et teda tabasid ühtaegu hämmeldus ja heameel.

«Natuke hämmastust, üllatust, isegi selline tunne, et ma ei tea, kas ikka olen mina kõige õigem niisugust tunnustust saama. Natuke häbelikkust. Aga muidugi ka heameel,» tõdes Põlvamaalt pärit Kütt.

Naiskodukaitses tegutseb naine 1993. aastast. Varem on ta olnud näiteks ka palgalise instruktori ametipostil, aga enamik ajast ning ka praegu on ametis vabatahtlikuna. «Enamasti olen kaasatud strateegilistesse tegevustesse. Kui näiteks on arengukava koostamine või uuendamine. Juhtide koolitamine on üks mu suund. Olen kirjutanud ka Naiskodukaitse juhtimise käsiraamatukese. Üks viimastest suurematest töödest on Naiskodukaitse ohutushoiukursuse õppekava koostamine koos meeskonnaga. Samuti on ta andnud panuse organisatsiooni mentorlussüsteemi väljatöötamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles