Sirje Tammsalu on verd loovutanud üle saja korra

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Tammsalu maanteemuuseumi perepäeval verd andmas. 
Sirje Tammsalu maanteemuuseumi perepäeval verd andmas. Foto: Maanteemuuseum

Eesti Punase Risti 5. klassi teenetemärgi saanud Sirje Tammsalu on loovutanud verd 104 korda. Kolmandat põlve Põlvamaal Kanepi vallas Varbusel elanud naine hakkas verd loovutama juba 1970ndatel, kui kohaliku velskerpunkti meditsiinitöötaja teda doonoriks kutsus.

«Ütleme nii, et minu jaoks tuli teenetemärgi uudis veidi ootamatult,» rääkis Tammsalu, kes ei olnud oma meeldivate emotsioonide kirjeldamisega kitsi. «Tunne on hea ja positiivne. Järelikult olen õiget asja teinud.»

Tammsalu sõnul ei ole vere loovutamine olnud elu jooksul omaette eesmärk, samuti ei osanud ta arvata, et neid kordi aastate jooksul nii palju tuleb. «Kõik sai alguse 1970ndatel, kui maal olid veel velskerpunktid ja üks kohalik velsker mind doonoriks kutsus,» meenutas ta. «Kõik käis tollel ajal plaani järgi, ka velskerpunktidel oli oma doonorite plaan.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles