ÜLE NOATERA: Antsla volikogu suutis viimasel katsel esimehe ära valida

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antsla vallavolikogu esimeheks valiti Merike Prätz.
Antsla vallavolikogu esimeheks valiti Merike Prätz. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Antsla vallas kaks kuud kestnud poliitilised pinged leidsid teisipäeva õhtul lahenduse kui vallavolikogu valis oma esimeheks Merike Prätzi, hoides sellega ära volikogu praeguse koosseisu laialimineku.

Antsla vallavolikogu jäi juhita mullu novembri lõpus, mil senine esimees Margus Klaar kohalt tagasi astus. Seaduse järgi peab volikogu aga hiljemalt kahe kuu jooksul valima uue esimehe ehk praegusel juhul pidi Antsla saama volikogu esimehe jaanuari lõpuks või tunnistama end tegutsemisvõimetuks.

Esimese katse esimees ära valida tehti mullu 18. detsembril, kuid siis ei suutnud kandidaadid Merike Prätz ega Raivo Vallner saavutada 17-liikmelise volikogu koosseisu enamuse toetust ehk 9 häält. Tol korral läbi viidud hääletusel ja kordushääletusel kogus Prätz mõlemal korral 7 ja Vallner 8 häält.

Seega oli volikogu teisipäeva õhtul esimeest valima asudes surutud seljaga vastu seina: kui valimine ebaõnnestub, tuleb sellel koosseisul lahkuda ja ruumi teha asendusliikmetele.

Teisipäeva pärastlõunal alanud maratonistungil jõuti esimehe valimiseni kell 20.39, mil kandidaatidena seati üles taas Merike Prätz ja Raivo Vallner, kes mõlemad esindavad volikogus valimisliitu «Antsla-Urvaste». Neist Prätzi kandidatuuri esitas, nagu detsembriski Margus Klaar ning Vallneri kandidatuuri Oudekki Loone.

Hääletusel kogusid mõlemad rivaalid võrdselt 8 häält ehk kummalgi jäi sihile jõudmisest puudu täpselt üks hääl. Seejärel jäi volikogul viimase võimalusena läbi viia kordushääletus. Enne kordushääletust võeti kell 20.59 kümneminutiline vaheaeg, mis venis aga topelt pikemaks.

Kell 21.23 istungisaali naasnud saadikud viisid läbi kordushääletuse, millest väljus võitjana Merike Prätz, kes kogus 10 häält Vallneri 6 vastu.

«Ma tänan ja loodan, et meie koostöö saab olema tõhusam kui hääled 10:6,» lausus Prätz pärast hääletust.

Jõudude seis Antsla volikogus

VL «Antsla-Urvaste» 7 saadikut

VL «Me elame siin» 5 saadikut

VL «Ühisjõud» 4 saadikut

Keskerakond 1 saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles