Võru lähistel räägitakse piiride kaitsmisest

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aruteluõhtul osaleb ka politsei- ja piirivalveameti integreeritud piirihalduse büroo politseinõunik Aimar Köss.
Aruteluõhtul osaleb ka politsei- ja piirivalveameti integreeritud piirihalduse büroo politseinõunik Aimar Köss. Foto: Arved Breidaks /

Euroopa Liidu rollist välispiiride kaitsmisel sai rändekriisi taustal üks tulisemaid aruteluteemasid terves Euroopas.

Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi Keit Kasemetsa sõnul on illegaalset immigratsiooni avatud sisepiiridega Euroopas võimalik tõkestada vaid riikide koostööna. Teisalt on Kasemetsa sõnul selge, et avatud piiride tingimustes mõjutab migratsioonisurve Euroopa lõunapiiril ka meid, mistõttu ongi üle-euroopaline koostöö tähtis.

«Immigratsioonilainele järgnenud koostöö on tõestanud Euroopa Liidu tõhusust oma välispiiri kontrollimisel. Eelmisel aastal ületas Euroopa piiri illegaalselt vaid 150 tuhat inimest, mida on 92% vähem kui rändekriisi tipus neli aastat tagasi,» ütles Kasemets, kelle sõnul on Euroopa Komisjon teinud ettepaneku migratsiooni peatamiseks rände- ja piirihalduse rahastust pea kolm korda suurendada võrreldes praeguse eelarveperioodiga.

«Lisaks eelarve kasvatamisele uuel eelarveperioodil on kavas parandada ka sisulist koostööd, suurendades Euroopa Piiri- ja Rannikuvalve Ameti võimekust ja mandaati ning tugevdades Euroopa Varjupaigaametit,» lisas Kasemets.

Sellest, kuidas mõjutab Euroopa Liit Eesti piirikaitset, räägitakse neljapäeval Võru lähistel Navi külaseltsi majas kell 16.30 algaval aruteluõhtul, kus lisaks Kasemetsale osalevad politsei- ja piirivalveameti integreeritud piirihalduse büroo politseinõunik Aimar Köss ning siseministeeriumi piirivalveosakonna nõunik Ülle Väina. Vestlust juhib rahvusringhäälingu ajakirjanik Mirjam Nutov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles