Kuidas selgeltnägijad Mooste rahvast valgustamas käisid (1)

Siim Saavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šamaan Evald Kotkasule selgeltnägemise abivahendid. Pilt on illustreeriv.
Šamaan Evald Kotkasule selgeltnägemise abivahendid. Pilt on illustreeriv. Foto: Konstantin Sednev

Põlva vallas asuv Mooste kultuurimaja täitub rahvaga, nagu algaks seal Metallica kontsert. Järjekord on välisukseni. Välja vaadates on näha, et huvilisi tuleb aina juurde. Neid on nii palju, et hilisemad autodega tulijad enam kultuurimaja parklas endale kohta ei leia. Kes tekitavad küll ühes väikeses alevikus sellist rahvatungi? Need on selgeltnägijad, kes jõudsid oma Lõuna-Eesti ekskursiooniga Moostesse.

Enne kui uksest sisse lastakse, tuleb maksta kümme eurot, perepileti eest 15. Paistab, et hind pole sugugi liiga kallis, sest kümnekaid lendab lauale sama kiirelt, kui neid sealt hoiukarpi pistetakse. Raha letti ja minek! Käe peale lüüakse pitsatiga veel naerunägu ja pistetakse näppude vahele visiitkaart. Huvitujad saavad ennast järgmise hooaja saate publikusse registreerida, kuid kahjuks magan selle võimaluse maha, sest ankeeti on üsna võimatu vanemate fännide käest enda kätte saada.

Saalis vaatab lavalt vastu selgeltnägijate suurmeister, šamaan Evald Kotkasulg. Ta istub oma hundinahkse keebi peal ja popsutab piipu. Lahke mehena tahab šamaan ka teistele suitsumõnu pakkuda ja lehvitab ilmatuma suure sulega piibust tulnud tossu saalis laiali. Viisakas mees. Teretab pea iga teist saabujat. Saal täitub iga minutiga üha rohkem. On ka hilinejaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles