Maido Ruusmanni plakatid Lätis said kakskeelseks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maido Ruusmanni uus, kakskeelne reklaam Valkas.
Maido Ruusmanni uus, kakskeelne reklaam Valkas. Foto: Erakogu

Tõrva vallavanema Maido Ruusmanni valimisplakat Lätis läks sealse keeleseadusega vastuollu, sest oli vaid eestikeelne. Nüüd sai viga parandatud.

Ruusmann püstitas oma plakatid Lätti Valka linna ja vältis sellega Eesti kehtivat poliitilise reklaami keeldu. Ta oli selle kooskõlastanud ka kohaliku omavalitsusega, ent siiski sai teatavaks, et Lätis peab reklaami peamine osa olema lätikeelne, kuigi võõrkeel võib seal kõrval olla. Ruusmann on nüüdseks ka teada saanud, et reegli järgi peab lätikeelne osa olema suuremas kirjas kui tõlkekeel.

Vallavanem tegi Läti võimudega koostööd ja karistust talle ei määratud. Nüüd on plakatid kakskeelsed. Ruusmann tänas Valka omavalitsust ja Läti keeleinspektsiooni, kes aitasid kampaania normidega kooskõlla viia.

«Viimastel aastate vildaka maksupoliitika tõttu Lätile kaotatud 340 miljonit eurot on ikka niivõrd suur kaotus Eesti riigile, et see väike mäsu plakatite mitmekeelsuse ümber on väike detail. Oleme valmis ka edaspidi mistahes keeles juhtima vildakale Eesti maksupoliitikale tähelepanu, kuni astutakse samme olukorra parandamise suunas,» kommenteeris Ruusmann. tiit loim

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles