Alias avab inimhinged

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üht peaosalistest kehastab Merle Palmiste.
Üht peaosalistest kehastab Merle Palmiste. Foto: Siim Vahur/Vat Teater

Võru ja Valga publiku ette jõuab Andrus Kiviräha kirjutatud ja Aare Toikka lavastatud näitemäng «Alias». Võru kultuurimajas Kannel etendub see 11. märtsil ning Valga kultuurikeskuses 12. märtsil.

Peategelased on klassiõed Julia ja Piret. Julia on nautinud terve elu kuulsust ja tähelepanu, figureerinud seltskonnaajakirjade esikaantel ja olnud mitu korda mehel. Piret käib tavalisel igaval tööl, mängib üksinda lauamänge ja unistab suurest õnnest.

Pärast paljusid aastaid saavad kaks klassiõde juhuslikult jälle kokku ning hakkavad mängima Aliast. Sõnaseletuste käigus saab selgeks, missuguste inimestega meil tegelikult tegemist on.

Autor Andrus Kivirähk ja lavastaja Aare Toikka jätkavad «Aliasega» VAT Teatris intiimse kahe tegelase draama traditsiooni.

Osades on Merle Palmiste (Eesti Draamateater), Piret Rauk (Kuressaare Linnateater) ja Tanel Saar. Lavastuse kunstnik on Kristel Maamägi, muusikaline kujundaja Peeter Rebane, valguskunstnik Sander Põllu ja videokunstnik Sander Põldsaar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles