Mootorrattad kihutasid Pärnus jääl

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MX Open jääpiigi klassi start, ees Andre Park.
MX Open jääpiigi klassi start, ees Andre Park. Foto: Rauno Kais/Emf

Mootorrataste jäärajasõidu Eesti meistri- ja karikavõistluste teisel etapil osales peaaegu 190 meest ja naist.

Eesti meistrivõistluste MX Open jääpiigi klassis heitlesid avasõidus esikoha nimel Andre Park ja Taavi Laur. Napi võidu võttis Park. Kolmandana ületas lõpujoone Timmo Mõts Sõmerpalu motoklubist.

Teises sõidus pääses Park kohe liidriks. Laur heitles teise koha pärast Mõtsa ja avasõidu neljanda Aleksei Vinogradoviga ning suutis konkurendid alistada. Vinogradov oli sõidu lõpus kindlalt kolmas. Kahe sõidu kokkuvõttes võitis seega Park, teine oli Laur ja kolmas Vinogradov.

MX vabaklassis, kus võisteldakse kohalikele karikatele, võitis esikoha Karl-August Lehis, järgnes Sven Vetkin ja kolmas oli Mait Vestel Võru motoklubist Sinilind.

Külgvankritel võitsid esimese sõidu kindlalt Renee Reinu ja Maurice Lina, järgnesid sõidu keskel teiseks tõusnud Ülar Karing ja Tõnis Tuul Sõmerpalu motoklubist ning Tanel Reesna ja Teet Eier. Teises ihkasid esikohta lisaks Reinu ja Lina ning Karingi ja Tuule tiimidele avasõidus teiselt kohalt tehniliste probleemide tõttu viiendaks langenud Markus Normak ja Karl-Albert Kasesalu ning esimeses sõidus 11. koha saanud Hannes Veski ja Madis Mälberg.

Normak ja Kasesalu haarasid liidrikoha ning pidid terve sõidu konkurentide rünnakuid tõrjuma. Alguses teisel kohal sõitnud Reinu ja Lina sõitisid hange, mille tagajärjel sooritas Lina efektse õhulennu, kuid mehed olid peagi taas rajal ning püüdsid esikolmiku kinni. Veski ja Mälberg said Karingist ja Tuulest mööda ning lõpetasid kohe Normaku ja Kasesalu järel teisena. Karing ja Tuul ning Reinu ja Lina tulid üle lõpujoone peaaegu kõrvuti, kuid peale jäi Sõmerpalu tiim.

Kahe sõidu tulemusena said esikoha Reinu ja Lina, teised olid Karing ja Tuul ning kolmandad Normak ja Kasesalu.

Quad’idel ei leidunud vastast Martin Adamsonile, kes võttis kummastki sõidust kindlad esikohad. Avasõidus järgnesid talle Kalev Must Valga motoklubist K&K ning Martin Filatov Kagu motoklubist, kuid viimases oli parem Filatov ja Must pidi kolmanda kohaga leppima. Etapi esikoha võttis seega Adamson (50 p) Filatovi ja Musta (mõlemad 42 p) ees.

Kõige pisematel tsiklitel 50 cc klassis võidutses Pärnus Enri Lustus Sõmerpalu motoklubist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles