Päästjad on kirikutornis kullilgi järel käinud

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abikaasad Veiko ja Hele Pormeister tegutsevad mõlemad Karula vabatahtlikus tuletõrjeseltsis. Kui Veiko on juhatuse esimees, siis Hele on siiani tegelenud päästmise kõrvalt näiteks ürituste korraldamisega.
Abikaasad Veiko ja Hele Pormeister tegutsevad mõlemad Karula vabatahtlikus tuletõrjeseltsis. Kui Veiko on juhatuse esimees, siis Hele on siiani tegelenud päästmise kõrvalt näiteks ürituste korraldamisega. Foto: Tiit Loim

Karula vabatahtliku tuletõrjeseltsi juhi Veiko Pormeistri sõnul on päästmine omamoodi elulaad. Ta oli valmis tulekahjule reageerima isegi ajalehele intervjuud andes. Seltsi kümne tegutsemisaasta jooksul on liikmetel tulnud rinda pista nii absurdsel moel ahju kütjate kui ka torni kinni jäänud kulliga.

Laupäeval tähistab tuletõrjeselts Lüllemäe kultuurimajas pidulikult 10. sünnipäeva. Veiko Pormeister meenutas, et selts sai alguse 6. veebruaril 2009. aastal pärast seda, kui suleti riiklik Karula tugikomando. Kui praegu napib inimjõudu ja tehnikat, siis toona oli mure ka oskustega. Nüüdseks on vabatahtlike roll peale päästmise kasvanud märkimisväärseks ka nõustamiste ja infopäevade korraldamises.

Komandos tegutseb 15 liiget ja viis neist moodustavad põhijõu. Pormeister on juhina pidevalt kursis, kes on parasjagu kus tööl, kes kodus. Temal endal valvest vaba aega peaaegu ei olegi. «Kui midagi on, olen valmis ka siit (interv- juult – toim) reageerima. Riided on praegugi autos. See on natuke juba elulaad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles