Põlgastes kihutavad mudelid

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Sarnit avas mõne aasta eest Põlgaste koolimaja teisel korrusel automudelite võistlus- ja treeningukeskuse. Alaga tegeleb edukalt ka perepoeg Kaur Robin Sarnit.
Allan Sarnit avas mõne aasta eest Põlgaste koolimaja teisel korrusel automudelite võistlus- ja treeningukeskuse. Alaga tegeleb edukalt ka perepoeg Kaur Robin Sarnit. Foto: Tomi Saluveer

Mõni aasta tagasi vanas koolimajas noorte automudelispordi klubi rajanud Allan Sarnit võõrustab sel laupäeval Põlvamaal Kanepi vallas asuvas Põlgastes mudelspordi juuniorliiga viiendat etapp. Mudelspordi etapp saab Põlgastes teoks esimest korda, sellele peaks üle Eesti kohale sõitma ligi 30 võistlejat.

Muidu mudelspordi harrastamiseks kohandatud klassiruumis tegutsev rada viiakse üle-eestilise etapi ajal koolimaja saali. Ala on viimastel aastatel Põlgastes arenenud, toetuste abil on vahendeid juurde soetatud ja hangitud ka spetsiaalne vaip.

Ka Põlgaste harrastajatel läheb hästi.

Pealtvaatajad ei kujuta enne oma silmaga nägemist ettegi, kui vaatemänguline see ala on. Kohale tulles on neil aga üllatus suur, adrenaliin tõuseb ka raja ääres kõigil lakke, ütles Põlgaste mudeliklubi eestvedaja Allan Sarnit.

Kokku peetakse mudelspordi juuniorliigas kaheksa etappi, nelja etapi järel hoiab Põlgaste klubi esikohta. Individuaalses arvestuses on klubi noormehed esimesel, teisel ja viiendal kohal.

Klubi eestvedaja Allan Sarnit loodab, et kohale tuleb ka hulk kaasaelajaid. «Kui mudelspordist rääkida, ei kujuta pealtvaatajad enne oma silmaga nägemist ettegi, kui vaatemänguline see ala on,» rääkis Sarnit. «Kohale tulles on neil aga üllatus suur, adrenaliin tõuseb ka raja ääres kõigil lakke.»

Mudelspordis sõidetakse raadio teel juhitavate autodega selleks spetsiaalselt kohandatud rajal. Praegu on Eestis hooaeg käimas ning korraldamise järg on jõudnud esimest korda Põlgaste mudeliklubi kätte. Vana koolimaja saalis saabki teoks võistluste viies etapp.

«Juunioride klassi mudelid maksavad jaemüügis kuni 200 eurot, see on noortele üks esimesi võimalusi tehnikaspordiga tutvust teha,» lisas Sarnit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles