Eesti ja Soome akvarellistid näitavad Võrus oma värsket loomingut

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas on näitusel oma töödega esindatud Sergei Minin.
Teiste seas on näitusel oma töödega esindatud Sergei Minin. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Eesti akvarellistide ühendus korraldab Võru Linnagalerii kutsel oma varakevadist suurnäitust Võru Kandles juba viiendat korda. Tänu publikuhuvile ja suurepärastele ekspositsioonipindadele on väljapanekust kujunenud ühenduse liikmete seas oodatud esinemisvõimalus.

Möödunud juubeliaasta andis suurepärase põhjuse kutsuda osalema kolleegid-juubeldajad Läti Vabariigist ja nii kujundasidki kümme Läti akvarellisti oma töödega esimest korda Kandle ajaloos rahvusvahelise akvarellinäituse.

Sellel aastal on külalisesineja rollis kolleegid Soome Vabariigist. Ühtlasi saab sellega tasutud Eesti akvarellistide auvõlg, sest mullu olid meie kunstnikud kutsutud osalema Soome akvarellikunsti ühenduse 20. aastapäevale pühendatud näitusel.

Seekordse väljapaneku pealkiri on «Leiuretk», sest igasugune looming tähendab ennekõike otsimist ja lahenduse leidmist ning seda on ka akvarelli sundimine paberile. Samuti tähendab see leiuretk äratundmisele jõudmist, et näitus koos naabritega on värskendav ja huvipakkuv mõlemale poolele.

Eesti poolelt esinevad oma töödega Virve Albri, Kadri Bormeister, Marju Bormeister, Tiia Elken, Eve Ermann, Mariann Hakk, Eero Ijavoinen, Rete Jallai, Kärt Karjatse, Aleks Kase, Eleny Kasemets, Kersti Kohtla, Ülle Kuldkepp, Agne Kuusing-Soome, Pille Lehis, Mati Leppik, Helle Lõhmus, Lea Malin, Ülle Meister, Mall Mets, Sergei Minin, Rein Mägar, Naima Neidre, Illimar Paul, Tuuli Puhvel, Lii Pähkel, Saima Randjärv, Toomas Rein, Merje Rääbis, Anna Sui, Külli Tael, Irina Shabarova, Tuulikki Tolli, Anneliis Vabul, Tiiu Übi ja Marje Üksine.

Väljapanek jääb avatuks 29. märtsini. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles