Näitus avab Eesti Punase Risti ajalugu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane Rist toomas Saksamaalt Tõrva hooldekodule abisaadetisena voodeid, abivahendeid erivajadustega inimestele, rõivaid ja muud. 
Punane Rist toomas Saksamaalt Tõrva hooldekodule abisaadetisena voodeid, abivahendeid erivajadustega inimestele, rõivaid ja muud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga muuseumis avatakse 9. veebruaril näitus «Eesti Punane Rist 100».

Väljapanek koosneb kahest osast. Esimeses galeriis saab vaadelda fotonäitust, mis kajastab Punase Risti tegevust saja aasta jooksul. Nimelt täitub tänavu 24. veebruaril 100 aastat Eesti Punase Risti (EPR) sünnist.

Organisatsiooni looja oli sanitaarkindral Hans Leesment, kes koostas põhikirja, mille allkirjastas Eesti Vabariigi valitsus. Samal päeval tuli Tallinnas kokku asutamiskoosolek Voldemar Pätsi juhatusel, päevakorras oli põhikirja tutvustamine, teadaanded, liikmete registreerimine ja valimised. Registreerus 63 liiget.

Teises galeriisaalis kajastatakse EPRi Valgamaa seltsi tegevust aastail 1992–2018. Näitusel saab tutvuda Punase Risti tegemistega nii tekstide, fotode, esemete kui ka videoklippide vahendusel. Kuni 1. märtsini, mil väljapanek avatud, korraldatakse samas ka mitmesuguseid töötubasid ja Punase Risti ajalootunde. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles