Regina Oja tegi endale ilusa kingituse

Madis Perli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regina Oja.
Regina Oja. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Laskesuusatamise MK-etapil Kanadas Canmore'is tegi Regina Oja eestlaste selle hooaja parima tulemuse, olles 12,5 km pikkusel tavadistantsil* 23., mis on ühtlasi ka tema edukaim koht maailmakarikaetapil.

Ööl vastu tänast sõidetud laskesuusatamise maailmakarikasarja naiste tavadistantsil läks võit norralannale Tiril Eckhoffile, ajaga 36.32.9, kes tegi nelja laskmise peale ühe eksimuse. Teine oli tšehhitar Marketa Davidova ning kolmas itaallanna Lisa Vittozzi, kaotusega vastavalt +9,8 ja +20,9 sekundit, kes mõlemad läbisid tiirud puhtalt.

Eestlaste parim oli 31. jaanuaril oma 23. sünnipäeva tähistanud Regina Oja, kes sõitis välja 23. koha, mis märgib tema parimat kohta maailmakarikaetapil ja samuti selle hooaja eestlaste kõrgeimat individuaalset positsiooni. Kaotust võitjale kogunes kahe eksimuse juures +2.46,6.

Punktidele jõudis ka Tuuli Toomingas, kes sai nelja möödalasuga 38. koha, jäädes võitjast maha pea nelja minutiga. Johanna Talihärm lõpetas 44. positsiooniga, kaotusega Eckhoffile +4.19,8. 

Kokku lõpetas sõidu 88 naist, aga mitmed koondised osalevad Kanada ja USA MK-etappidel nõrgema koosseisuga, kuna kahe nädala pärast on kavas laskesuusatamise Valgevenes Euroopa meistrivõistlused ja nelja nädala kaugusel on maailmameistrivõistlused Rootsis. 

Kaks Eesti meest samuti punktidel

Neljapäeva hilisõhtul peetud 15 km pikkusel meeste tavadistantsil said norralased kaksikvõidu. Väga kindla võidu võttis MK-sarja üldliider Johannes Thingnes Bø, kes läbis lasketiirud puhaste paberitega ning lõpetas ajaga 35.27.9. Teine oli Vetle Sjåstad Christiansen, kes kaotas kahe eksimuse juures võitjale +2.10,2. Kolmas oli samuti kaks möödalasku teinud Aleksei Loginov Venemaalt, kes jäi Bøle alla +2.41,0. 

Ka Eesti mehed jõudsid punktidele. Neist parim oli 30. koha välja sõitnud Roland Lessing, kes eksis tiirudes vaid korra ning kaotas võitjale nelja ja poole minutiga. Kolm möödalasku teinud Kalev Ermits lõpetas 38. tulemusega, kaotust Bøle oli üle viie ja poole minuti. Võrukas Rene Zahkna eksis tiirus viiel korral ning kaotusega +7.05,5 sõitis välja 60. koha. Meestest sai tulemuse kirja 94 sportlast.

Täna jätkub MK-etapp teatesuusatamisega, kui kell 21.30 on kavas meeste 4x7,5 km ja 23.45 naiste 4x6 km sõidud.

* Krõbeda ilma tõttu lühendati meeste ja naiste võistlusdistantsi ning iga möödalasuga kaasnes 45-sekundiline trahv, kui muidu on see minutiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles