Daisy Kudre kordas EM-il oma senist parimat tulemust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daisy Kudre tegi suurepärase sõidu, korrates 9. kohaga oma seniseid parimaid kohti EM-il.
Daisy Kudre tegi suurepärase sõidu, korrates 9. kohaga oma seniseid parimaid kohti EM-il. Foto: Eesti Orienteerumisliit

Türgis toimuvatel suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel oli kolmandal võistluspäeval kavas eraldistardist lühirada. Meeste raja linnulennuliseks pikkuseks oli 7,4 km ja naistel 5,7 km.

Ilmastikuolud olid täna väga muutlikud – päikesepaiste vaheldus tumeda pilvisuse ja lumesajuga.

Vaatamata aklimatiseerumiraskustele, tegi suurepärase sõidu Daisy Kudre, kes kordas 9. kohaga oma seniseid parimaid kohti EM-il – tema kontol on samad kohad sprindirajalt 2014. ja 2016. aastal, teatas Eesti orienteerumisliit oma kodulehel.

«Pärast kahte pingelist ja füüsiliselt väga raskelt kulgenud võistluspäeva läksin täna rajale pingevabalt ja hea tujuga,» ütles Daisy Kudre. «Kuigi siinne maastikutüüp ei ole mulle sobivaim, tegin nii tehniliselt kui füüsiliselt hea soorituse. Mõnesekundilisi vigu ehk tuli ette, kuid üldiselt oli sõit sujuv ja ühtlane ning kokkuvõttes jään täna endaga igati rahule.»

Euroopa meistriks tuli rootslanna Magdalena Olsson ajaga 30.27, teine oli soomlanna Salla Koskela (+1.26) ja kolmas venelanna Maria Ketškina (+1.35). Daisy Kudre tulemuseks oli 34.00 (+3.33).

Doris Kudre, keda vaevab õlavigastus, lõpetas 24. kohal (+7.51), Epp Paalberg oli 30. (+12.33).

Meesteklassis oli heitlus kuldmedalile väga pingeline ja vaekausi kallutas napi kolme sekundiga enda kasuks viimasena startinud rootslane Erik Rost ajaga 35.36, võttes sellega revanši kaks päeva tagasi tema ees sprindikulla võitnud norralaselt Lars Moholdt’ilt. Pronksi võitis sprindis neljas olnud venelane Sergei Gorlanov (+0.46). Sensatsioonile oli lähedal 46-aastane (!) 8-kordne maailmameister Eduard Hrennikov Venemaalt, kes jäi 19 sekundiga esimesena medalita.

Eesti koondise esinumber Mattias Jaama tegi rajal mõned orienteerumisvead ja lõpetas seekord 30. kohal (+8.00), Kevin Hallop oli 36. (+12.39).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles