Merle Palmiste kehastub primadonnaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Callase rollis näeb Merle Palmistet.
Maria Callase rollis näeb Merle Palmistet. Foto: Komöödiateater

Lõuna-Eesti maakonnakeskustes näeb lähiajal Komöödiateatri etendust «Maria Callase meistriklass». Näidendi on kirjutanud tuntud Ameerika dramaturg Terrence McNally, kes pälvis selle eest Tony auhinna.

Etendus räägib loo laulutunnist noortele talentidele, kellele primadonna kogemusi jagab. Saame teada, kuidas ta ise tippu jõudis, kuigi pidi taluma pressi ränka kriitikat ja rivaalide kadetsemist. Kuuleb ka pikantseid seiku kooselust miljonär Aristoteles Onassisega.

Peaosas särab Merle Palmiste (Eesti Draamateater), mängivad veel Maris Liloson, Arete Kerge, Reigo Tamm (RO Estonia) või Oliver Kuusik, Peeter Kaljumäe, Hannes Villemson.

Etenduse lavastas Andrus Vaarik Tallinna Linnateatrist, kes on öelnud: «Merle Palmiste «Maria Callase meistriklass» muudab teie maailma – rikkamaks ja kaunimaks. Te avastate, et ooper ei ole vaid väheste valitute nauding, millest teid on ilma jäetud. Et inimhääl, kauneim heli maailmas, suudab liigutada, lohutada, rõõmustada ja vaimustada igaüht meist.»

Lõuna-Eestis on etendused 17. veebruaril Valga kultuurikeskuses, 21. märtsil Võru Kandles ja 29. märtsil Põlva kultuurikeskuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles