KIRI: Tasuta lasteaed on investeering tulevikku

Jaan Rapp
, Valga vallavolikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Kutsar.
Kaupo Kutsar. Foto: Arvo Meeks

Tasuta asjad tekitavad mitmesuguseid tundeid. Lubadused pakkuda rahvale tasuta teenuseid paistavad enne valimisi eriti populistlikud ja peaaegu rahva raha eest häälte ostmisena.

Riigieelarve koosneb meie kõigi maksudest ja selle kasutamisse peavad poliitikud suhtuma eriti vastutustundlikult, sest see ei ole nende, vaid meie kõigi raha.

Riigi panustamine laste arengusse ei ole aga raha lennukilt külvamine, nagu 2008. aastal tolleaegne peaminister Andrus Ansip ütles 300-kroonise igakuise lastetoetuse kohta.

Ei saa maast madalast sisendada lastesse teadmist, et vaesemad peavadki riigilt abi paluma ja end alavääristama. Kõik meie lapsed on tähtsad ja juba väikesest peale isiksused. Hoiame ja hoolime kõigist lastest ühtemoodi ja anname neile eluks võimalikult võrdse stardipositsiooni.

Elame paremini kui eales varem, kuid veel praegugi on meil palju kodusid, kus lapsed ei saa piisavalt hoolt ega armastust ning korrapärane kõhutäis on pigem erand kui reegel. Teame, kui oluline on tunnustus, kuid iga laps ei saa tunnustust isegi lähedastelt. Erinevalt vanematest on lasteaiatöötajad õppinud laste kasvatamist ning nende professionaalsed oskused on abiks pisikeste isiksuste sirgumisel. Heal elujärjel olevatele peredele on tasuta lasteaed riigi tunnustus, paljudele oleks see oluline rahaline abi, kuid on ka mudilasi, kellele lasteaias käimine oleks hädavajalik, et kasvada paremaks ühiskonna liikmeks. Nende väikeste edusammude märkamine ja tunnustamine lasteaias ning koostöö mängukaaslastega saab olla üks nende suur võimalus. Meie laste tulevik on meie riigi tulevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles