Valgustuse uuendamiseks kulub enam kui 5 miljonit

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vallas saavad uued tänavalambid Kaagjärve, Lüllemäe, Riisali, Koikküla, Laatre, Tsirguliina, Tagula, Priipalu, Õru ja Õruste asula. Pildil valgustid Tsirguliinas Nooruse tänaval.
Valga vallas saavad uued tänavalambid Kaagjärve, Lüllemäe, Riisali, Koikküla, Laatre, Tsirguliina, Tagula, Priipalu, Õru ja Õruste asula. Pildil valgustid Tsirguliinas Nooruse tänaval. Foto: Tiit Loim

Kaheksa Lõuna-Eesti omavalitsust asuvad lähiaastatel toetuste abiga oma tänavavalgustust säästlikumaks ehitama. Kokku investeeritakse üle 5,5 miljoni euro.

Keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) said toetust kolm Valgamaa, kolm Võrumaa ja kaks Põlvamaa omavalitsust. Valdav osa töödest on plaanis ära teha selle ja järgmise aasta jooksul. Enamjaolt asendatakse vanemad valgustid LED-lampidega ning uuendatakse ka elektrikilpe, -poste ja -kaableid. Uusi valgusteid nende tööde käigus ei lisata.

Suurim toetus läks Põlva valda. Koos omaosalusega tehakse töid rohkem kui 1,2 miljoni euro eest. Ümber ehitatakse Põlva linna ja lähiümbruse ning valla suuremate asumite – Ahja ja Vastse-Kuuste aleviku ning Tilsi küla – tänavavalgustuse taristu. Vanad valgustuspostid vahetatakse välja, vanad suure energiatarbega valgustid asendatakse LEDidega ja elektrijaotuskilbid samuti ökonoomsematega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles