Valga noormees seljatas tiitli nimel viis vastast

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli akadeemilise spordiklubi ridades treeniv Valga noormees Ott Saar võitis kehakaalus kuni 67 kilogrammi esikoha. FOTO: Erakogu
Tartu Ülikooli akadeemilise spordiklubi ridades treeniv Valga noormees Ott Saar võitis kehakaalus kuni 67 kilogrammi esikoha. FOTO: Erakogu Foto: Erakogu

Põlvas selgusid Eesti täiskasvanute meistrid maadluses. Selgitati välja tänavuse paremad maadlejad nii kreeka-rooma-, vaba-kui ka naistemaadluses.

Tartu Ülikooli akadeemilise spordiklubi ridades treeniv Valga noormees Ott Saar võitis kehakaalus kuni 67 kg esikoha. Võitluses meistritiitli eest pidi ta maha pidama viis tulist matši.

«Kõige raskem heitlus oli veerandfinaalis, kus vastas oli vana rivaal – 2018. aasta meister Denis Bolunov,» tõdes Ott Saare maadlustreenerist isa Evo Saar. «Matš oli pingeline, 40 sekundit enne matsi lõppu suutis Ott vastase seljatada.»

Nüüd valmistub Ott Saar U-23 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlusteks, mis toimuvad 4.–12. märtsini.

Valga Spordiklubi eest olid Eesti meistrivõistlustel väljas kolm noormeest. Kõige paremini läks nendest Tanel Põrgil, kes saavutas kehakaalus kuni 77 kg 5. koha. Noormehel jäi pronksmedalist puudu vaid üks punkt.

Mark Anissimov saavutas kehakaalus kuni 60 kg 7. koha. Uku Laik oli aga kuni 130-kilogrammiste meeste seas kümnes.. Seejuures oli tal loosi tulemusel esimene vastane olümpiahõbe ja kahekordne maailmameister Heiki Nabi.

Valga klubi treener Tõnu Laine oli poiste tulemustega väga rahul, kuna noormehed on alles esimest aastat juuniorsportlased. «Poiste aeg on veel ees,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles