Pornoleht on e-koolist ainult kahe kliki kaugusel

Madis Perli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Poudel tutvustas Haanja rahvamajas oma raamatut «Turvaline internet. Digimaailma teejuht» ning jagas nõuandeid, kuidas riske vältida ning lapsi ohtude eest kaitsta.
Diana Poudel tutvustas Haanja rahvamajas oma raamatut «Turvaline internet. Digimaailma teejuht» ning jagas nõuandeid, kuidas riske vältida ning lapsi ohtude eest kaitsta. Foto: Madis Perli

Virtuaalmaailmas varitsevad meid mitmesugused ohud. Kuidas neid vältida ja komistuskivid ära tunda? Diana Poudel, kelle sulest on ilmunud raamat «Turvaline internet. Digimaailma teejuht», käis Haanja rahvamajas õpetussõnu jagamas.

«Esimene asi on paras annus paranoiat,» soovitab Diana Poudel. «Pead mõistma, et internetis on kõik näiline. Võid olla seal kuulus ja ilus, aga Instagrami kuulsuste ja sinu vahe on ainult see, et nemad oskavad paremini pilte teha. Luuakse illusioon.»

Samuti pole mõistlik ühelt lingilt teisele klikkides tundmatutesse portaalidesse nii-öelda sisse sõita. Poudel toob võrdluse pärismaailmast: «Üks asi on Haanja – armas külakene kodukandis. Teine asi on Kopli liinid õhtusel ajal. Internetis on need kõik ühes kohas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles