Talverehvid on homsest kohustuslikud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homsest tohib Eesti teedel autoga sõita vaid talverehvidega, nende kasutamine on Eestis kohustuslik 1. detsembrist veebruari lõpuni.

Talverehve tuleb kasutada kuni üheksa istekohaga sõiduautodel, kuni 3,5tonnise registrimassiga veoautodel ja 0,75- kuni 3,5tonnise registrimassiga haagistel. Rehve valides tuleb silmas pidada, et rehvimustri jääksügavus oleks vähemalt kolm millimeetrit. Naastrehvidega sõitmisel peavad need olema kõigil ratastel. Rehvi purunemisel võib varurattal kasutada harilikku rehvi.

Mullu jaanuaris jõustus majandus- ja kommunikatsiooniministri määrus, mis lühendas naastrehvide kasutusaega 45 päeva võrra 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Varem võis naastrehve kasutada 1. oktoobrist 30. aprillini.

Sõltuvalt ilmastikuoludest võib naastrehvide kasutusaega pikendada. Näiteks nii mullu kui tänavu kevadel otsustasid majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, politsei ja maanteeamet talviste ilmaolude jätkumise tõttu naastrehvide kasutusaega 30. aprillini pikendada.

Naastudeta talverehvide ehk lamellrehvidega tohib Eestis sõita aastaringselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles