Vana staabihoone majutab nüüd eakaid võrulasi

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võru Kreutzwaldi tn 55 pika ajalooga kivihoones avati neljapäeval eakatele inimestele mõeldud linna pansionaat Pargikodu, kuhu praegu on majutatud 8 eluruumi vajavat inimest.

Seni Nöörimaa tugikodus elanud eakad on end värskelt remonditud ruumides sisse seadnud. Maja esimesel korrusel on kasutada kaheksa üheinimese ja kaks kaheinimese eluruumi, ühisköök, tualettruumid ning hooldustöötaja ruum.

«Selliseid pansionaaditüüpi maju on tulevikus Võrru palju vaja,» rääkis avamisel Võru linnapea Anti Allas. «Maju, kus eakal inimesel on oma tuba ja sotsiaalne võrgustik ümberringi, et ennast vanaduspõlves turvaliselt ja väärikalt tunda.»

Hoone katusekorrus on Allase sõnul samuti kavas elamiskõlblikuks muuta, kuhu tulevikus saab mahutada raskustesse sattunud peresid.

Varem töötas 1896. aastal valminud Kreutzwaldi 55 hoones maa-amet, mille väljakolimise järel ähvardas hoone tühjaks jääda. Riik andis maja tasuta Võru linnale. Esimese korruse ruumide remondiks ja ümberehituseks kulus umbes 20 000 eurot, töödel olid abiks ka vabatahtlikud.

Algselt oli Kreutzwaldi 55 maja aga ehitatud Võru piiritusevabriku juhtkonna tööruumideks. Vabadussõja ajal asus majas 8. Üksiku Jalaväepataljoni staap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles