Ilmaolud muudavad lumelinnade kerkimise keeruliseks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastseliina rahvamaja juurde kerkis ka kuradi loss. 
Vastseliina rahvamaja juurde kerkis ka kuradi loss. Foto: Anneli Lõhmus/Vastseliina rahvamaja

Veebruaris on mitmel pool Lõuna-Eestis plaanitud rajada lumelinn. Kui Vastseliinas saadi sellega pühapäeval ka kenasti hakkama, siis edasised linnaehitusplaanid on küsimärgi all.

Et ilm lumelinna tegijaid soosima ei kipu, tunnistas ka Vastseliina rahvamaja direktor Anneli Lõhmus. Samas avaldas ta rõõmu, et lumelinna ehitus ikkagi teoks sai. Seda hoolimata sellest, et juba järgmiseks hommikuks oli pilt pühapäevasest palju kurvem. Sula oli lumelinnale liiga tegema asunud.

Homme peaks lumelinna ehitamine teoks saama Otepää vallas Nõunis. Seal võttis selle rajamise oma sihiks Nõuni purjeklubi Lõuna-Eesti purje- ja veehariduskeskus. Nõuni purjeklubi rannale pidi algsete plaanide kohaselt kerkima kas lumelinn mere ja purjetamise teemal või siis lihtsalt 101 lumememme ja -taati.

Samas jätsid ettevõtmise korraldajad endale taganemistee – märkides oma üleskutses, et lumelinna ehitatakse vaid sobiva ilmaga.

«Praeguse seisuga lumelinnaehitus toimub,» kinnitas Nõuni purjeklubi eestvedaja Elmo Saul eile hommikul. «Kuid tundub et osavõtt on väga tagasihoidlik: praegu on end registreerinud ainult üks tiim.»

Samuti pidi algsete plaanide järgi homme lumelinn rajatama Valga keskväljakule. Eile hommikul otsustati ehitustööd aga lükata edasi 20. veebruarile.

«Üks põhjus on muidugi ilmaolud,» nentis Valga vallavalitsuse meediaspetsialist Sirje Lemmik. «Teisalt ei ole laupäevasel päeval kuigi kerge koole osalema saada. Kuna uus toimumisaeg on kolmapäeval, loodame osalemas näha rohkem koolilapsi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles