Välisvabatahtlik tõi Harglasse uue kombe

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorsootöötaja Rasmus Onkel hoolitseb selle eest, et kohalikel noortel tegevust oleks.
Noorsootöötaja Rasmus Onkel hoolitseb selle eest, et kohalikel noortel tegevust oleks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmise aasta sügisest alates on Hargla kandi noortel veel üks põhjus kohalikus kultuurimajas asuvat Taheva avatud noortekeskust külastada. Nimelt leiavad seal aset lauamängude õhtud.

Noorsootöötaja Rasmus Onkel rääkis, et uuele traditsioonile pani aluse Austria neiu Melina Springer, kes Harglas vabatahtlikku tööd tegi. «Noortele meeldis ja praeguseks on selliseid õhtuid toimunud juba kümmekond. Eks see ole ju tegelikult vana hea viis pimedaid õhtuid sisustada.»

Mänge, mida Harglas proovida saab, on erinevaid. Mõned liigituvad näiteks strateegia-, teised aga osavusmängude alla.

Korraga käib kohal 8–14 inimest. Põhiliselt on tegu koolinoortega, aga aeg-ajalt seltsib nendega ka vanemaid mänguhuvilisi. Tagasi ei saadeta Onkeli kinnitusel kedagi. Paaritunnise mänguõhtu järel viib tasuta buss kaugemalt tulnud huvilised koju.

Järjekordne kokkusaamine on mänguhuvilistel esmaspäeval, 18. veebruaril. Kui kõik läheb plaanide kohaselt, on seekordne mängudeõhtu eriti huvitav, kuna tutvuda saab ka uute mängudega.

Lauamängude õhtu Harglas.
Lauamängude õhtu Harglas. Foto: Rasmus Onkel
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles