Hävitatud farmi taastamine nõuaks omaniku sõnul hulljulgust

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisene aeg, kui suur kanafarm salmonellabakteri avastamise tõttu suleti ja kanad hävitati, oli Sanlind OÜ juhi Andres Puksovi sõnul nii raske, et ta vajab taastumiseks aega.
Sügisene aeg, kui suur kanafarm salmonellabakteri avastamise tõttu suleti ja kanad hävitati, oli Sanlind OÜ juhi Andres Puksovi sõnul nii raske, et ta vajab taastumiseks aega. Foto: Arvo Meeks

Sügisel salmonellaleiu tõttu 200 000 kanast ilma jäänud Sanlind OÜ pidas esialgu plaani juba aasta alguses uued tibud võtta, kuid nüüd on sellest loobutud. Firma juhi Andres Puksovi sõnul on taasalustamine seotud liiga paljude riskidega.

«Neid riske on nii palju, et peaksin hulljulge olema, et kohe hurraaga uuesti alustada,» rääkis Valgamaal tuntud ettevõtja ja tööandja. «Ma pole enam päris 20-aastane, ei ole enam seda hulljulgust. Kanasid meil kindlustada ei saa, vaktsineerida samuti mitte. Samas on turg ja meie senised kliendid läinud teistele. Kõik räägib meie vastu.»

Ootab paremaid aegu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles