Galerii: Koiva jõel on märgata kevade pealetungi

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõnda aega soojakraadide toel kestnud lume ja jää hoogne sulamine pole Koiva jääkaant veel suutnud purustada, kuid kevade pealetungi on siiski märgata ja kuulda.

Valgamaal piki Eesti-Läti riigipiiri lookleva Koiva jõe jääkaas on veel alles, kuid siin-seal murrab vesi end nähtavale ning kostub jääraginat. Klaasja ja mügarliku pinna peal joonistuvad selgelt välja metsloomade arvukad jäljed ning abstraktsed mustrid. Soojade ilmade jätkudes võib vaatepilt vaatemänguliseks muutuda.

452km pikk Koiva (Gauja) on Läti jõgi, millest 18km voolab Valgamaal piirijõena.  Koivat toitev Mustjõgi asub fotode võttepaigast 10-15km ülesvoolu. Sealse Taheva hüdrojaama vaatlusandmed näitavad veetaseme tõusvat trendi. Eile, 18 veebruaril fikseeriti Mustjõe ööpäeva keskmiseks veetasemeks 183cm. Vaid 2 päeva tagasi oli tase 145cm. Kas ja kui ulatuslik saab olema kevadine suurvesi, seda näitavad lähinädalad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles