Valga valla neiust sai Kanaaride meister

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlused toimusid väikesel La Gomera saarel, kus rada lookles mägede ja liivaranniku piiril. 
Võistlused toimusid väikesel La Gomera saarel, kus rada lookles mägede ja liivaranniku piiril. Foto: Erakogu

Hooaja ettevalmistus on Valga vallast pärit Johanna Ardelil läinud hästi ja koostöö Jane Salumäega sujunud. Treeningute maht ja kvaliteet on tõusnud ning selle kinnituseks sai ta Kanaari saarte krossijooksu meistrivõistlustel esikoha.

Võistlused peeti väikesel La Gomera saarel, kus rada lookles mägede ja liivaranniku piiril. Enamikku rajast kattis paks liiv, mis raskendas jooksu ja oli tõeline katsumus paljudele jooksjatele.

«Võistlushommikul näitas termomeeter uskumatuid numbreid, ligi 30 kraadi sooja. Oodata oli ülipalavat päeva ja korraldajad olid valmis isegi reegleid muutma ja distantsi lühendama. Lõpuks päädis asi sellega, et raja äärde toodi joogipunktid, mida tavaliselt krossijooksudel pole kunagi olnud,» rääkis Ardel. «Stardist läksime koos ühe naisega teiste eest ära ja kuni eelviimase ringini hoidsin ennast tagasi, sest palavus oli tohutu. Ring enne lõppu otsustasin teha otsustava kiirenduse ja nii ma tema eest ära jooksingi ja kindlustasin esikoha.»

«Ilmaolude ja raja raskust tõestas ka juhtum, kus üks tugevamaid noorjooksjaid vandus alla. Olles liidripositsioonil, kaotas ta viimasel ringil teadvuse ja pidi võistluse katkestama,» kirjeldas Ardel olusid.

«Kui eelmisel aastal võitsin meistritiitli U23 vanuseklassis, siis see oli minu esimene absoluutklassi meistritiitel pikas krossijooksus. See kindlustas mulle koha Hispaania meistrivõistlustele, mis peetakse märtsis mandril. Lisaks võitsime meistritiitli ka klubide arvestuses, kus võistkonnas oli kaks naist ja kaks meest. Selle aasta eesmärk on viia oma rekordid eri jooksudistantsides uuele tasemele ja olla konkurentsivõimeline nüüd juba naiste absoluutklassis,» avas Kanaari saarte meister oma tulevikuplaane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles