Ametnike sõnul on raie sipelgariigis kuklaste huvides

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline vaatepilt avanes Kiidjärve kuklaste õpperajal esmaspäeval. Keskkonnaameti sõnul on aegjärkne raie siiski kuklastele kasulik, sest liiga tihedas metsas saab neil toit otsa.
Selline vaatepilt avanes Kiidjärve kuklaste õpperajal esmaspäeval. Keskkonnaameti sõnul on aegjärkne raie siiski kuklastele kasulik, sest liiga tihedas metsas saab neil toit otsa. Foto: Indrek Sarapuu

RMK alustas Põlvamaal Kiidjärvel kuklaste elupaigas raietöödega, mis pahandavad metsasõpru. Keskkonnaameti ja metsaülema sõnul ei sobi kuklastele aga just liiga vana ja pime mets.

Kiidjärve 20 hektaril paikneva kuklaste kuningriigi lõi üle kümne aasta tagasi kunagine Kiidjärve looduskeskuse juhataja Ain Erik. Eelnevalt oli tühjaks jäänud samuti Põlvamaal asunud Akste sipelgariik.

Praegu viidatakse piirkonnale kui sipelgariigile ja seal asub Kiidjärve kuklasterada, mis tutvustab nende sipelglaste elukorraldust. Hiljuti alustas riigimetsa majandamise keskus (RMK) seal aegjärkse raiega, mille käigus võetakse mets maha kahes jaos. Raie tehakse veidi üle 5,3 hektari suurusel alal ja alles jääb 120–150 puud hektari kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles