Jaan Rapp: parlament vajab ka järjepidevust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Rapp
Jaan Rapp Foto: Arvo Meeks

Meie erakondadel on saanud kombeks kana kombel käituda. Kana kaagutab üldlevinud teadmise korral siis, kui on hakkama saanud munaga. Erakonnad aga hõiskavad, kui on suutnud mõne tuntud inimese oma ridadesse värvata.

Eriti valjuks läheb taoline kaagutamine, kui valimised lähenevad ja vähemalt kuluaarides alanud valimisnimekirjade kokkuseadmine. Meelitatakse ju tuntud inimesi oma ridadesse tihti just lubadusega, et nad saavad nimekirjas kõrge koha, mis suure tõenäosusega tagab pääsu parlamenti või omavalitsuse volikokku.

Loomulikult on tore, kui nimekirjadesse lisandub uusi nimesid-nägusid ja tegu pole otse erakonna haudejaamast nimekirja lennanud poliitbroilerite, vaid mingil alal elukogemusi omavate inimestega. Samas sõltub väga palju konkreetsest inimesest. Mõni hakkaja noorpoliitik võib suuta ära teha rohkem kui karjääri lõpetanud armastatud sportlane, kes uusi väljakutseid otsivana parteidele kui taeva kingitus näib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles