Lugeja kirjutab: väikepõllumehi toetatakse 15 000 euroga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaa Põllumeeste Liidu esimees Jaan Sõrra 
Tartumaa Põllumeeste Liidu esimees Jaan Sõrra Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti maaelu arengukava programmperioodil 2014–2020 saab muu hulgas taotleda väikeste põllumajandusettevõtete arendamise toetust suurusega 15 000 eurot. Aprillis avaneb järjekordne taotlusvoor.

Toetust saab taotleda FIE või äriühing, kelle põllumajanduslike toodete müügitulu oli taotluse esitamisele eelnenud majandusaastal 4000 kuni 14 000 eurot ja sellele eelneval aastal vähemalt 1200 eurot ning see moodustas mõlemal aastal üle 50 protsendi müügitulust. Taotleja peab olema tegutsenud vähemalt kaks majandusaastat.

Tartumaa Põllumeeste Liit korraldab 27. veebruaril Põlvas kohvikus Aal ja 1. märtsil Navi seltsimajas tasuta infopäevad, kus maaeluministeeriumi ja PRIA ametnikud tutvustavad toetuse tingimusi.

Juttu tuleb sellest, kuidas koostada äriplaani, millised aruanded tuleb esitada ja kõigest muust, mida on vaja teada taotluse koostamisel. Koolitused kestavad neli akadeemilist tundi.

Infopäevadel osalemiseks tuleb end registreerida Maaelu Edendamise Sihtasutuse kodulehel pikk.ee sündmuste kalendris.

Julgen kinnitada, et paberimajandus pole üleliia keerukas ja eelarve on piisav, et enamik korrektselt koostatud taotlustest rahuldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles