Maaelu edendajatele jagati kuld- ja hõbemärke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu maaeluministeeriumilt tunnustuse saanud inimesed FOTO: Maaeluministeerium
Tänavu maaeluministeeriumilt tunnustuse saanud inimesed FOTO: Maaeluministeerium Foto: Maaeluministeerium

Maaeluminister Tarmo Tamm andis kolmapäeval maaeluministeeriumis toimunud Eesti Vabariigi 101. aastapäevale pühendanud aktusel põllumajanduse ja maaelu edendajatele üle 3 ministeeriumi kuldmärki ja 33 hõbemärki.

Hõbemärkide saajate seas oli ka tegusaid Lõuna-Eesti inimesi. Märgi sai teiste seas Hartsmäe talu peremees Agu Hollo. Aktiivne mahetoodangu propageerija Agu Hollo on Haanja taluseltsiga koostöös avanud tegutseva maheveski. Ta on 30 aastat kuulunud Võrumaa Taluliidu liikmeskonda.

Samuti sai hõbemärgi Marika Parv, kes on Võrumaa Talupidajate Liidu tegevjuht, Maaelu Edendamise Sihtasutuse konsulent ja talupidaja. Ta on aktiivne kogukonna arendaja ning hoiab kohalikke traditsioone.

Hõbemärgi sai ka Valgas tegutseva Atria Eesti AS tegevdirektor ja juhatuse liige Olle Horm, kelle elutöö on olnud Eesti maaelu edendamine. Samuti on ta Eesti lihatööstuse pikaajaline eestvedaja.

Kuldsed teenetemärgid said tänavu Eesti Rahva Muuseumi direktor Alar Karis, kes aastatel 2003 ̶ 2007 oli Eesti Maaülikooli rektor, Eesti taimekaitse instituudi haldusosakonna juhataja Ilmar Tupits ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko.

Kuldne teenetemärk antakse silmapaistvate teenete eest ministeeriumi valitsemisala valdkonna arendamisel. Hõbedane teenetemärk antakse tulemusrikka koostöö eest ministeeriumiga või eduka tegutsemise eest ministeeriumis, valitsemisala valitsusasutuses või hallatavas riigiasutuses või ministeeriumi valitsemisala valdkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles