Valla aukodanikuks kuulutati lõõtsamees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Tartes alustas lõõtspillimänguga seitsmeaastaselt.   Siim Saavik
Heino Tartes alustas lõõtspillimänguga seitsmeaastaselt. Siim Saavik Foto: Siim Saavik

Kanepi vallavolikogu otsustas anda täanavuse valla aukodaniku tiitli Heino Tartesele, kelle panus lõõtspillimuusika propageerimisse Eestis on tähelepanuväärne. Tema algatusel tähistatakse 2012. aastast kunagise tuntud lõõtsamehe Karl Kikka sünniaastapäeva novembris ja toimuvad rahvarohked lõõtsapeod Valgjärvel. Eesti Vabariigi 100. aastapäeva üritustel mängis koondorkestris 100 pillimeest ning Tartes esitles spetsiaalse kujundusega enda tehtud sajandat lõõtsa. Kanepi valla mehena osaleb ta alati koduvalla üritustel ja rikastab neid oma pillimängu, laulu ja juttudega.

Kanepi valla aunimetused antakse välja kaheksas kategoorias.

Aasta tegijate tiitli saab Kanepi noortekeskuse aktiiv ja Siret Konsa. Noored korraldasid 21. juulil Jõksi laululaval suure suvepeo «Pam’ möllu». Üritus aitas Jõksi laululavale elu sisse tuua. Noored said sellest palju inspiratsiooni ja korraldavad sel suvel taas suure noortepeo ning aitavad korraldada Kanepi festivali.

Aasta kohaliku elu edendajaks nimetati MTÜ Põlgaste Jahtkond. MTÜ õppepäevadel tutvustatakse jahinduse, metsaolustiku ning loomadega seonduvat. Põlgaste metsasõprade maja on saanud täiesti uue ilme. Kanepi valla noortele korraldati jahinduse huviring. Maja renditakse välja ka koosolekute pidamiseks ja muudeks sündmusteks. Jahtkonda kuulub 30 meest.

Aasta kultuurielu edendaja tiitli pälvib Ilse Aigro. Tema võttis Valgjärve lõõtsapeo korraldmise oma südameasjaks. Tänu temale sai see 2018. aastal taas kord teoks. Aigro on silma paistnud aastatepikkuse tööga kohaliku kultuurielu toetaja ja abistajana ning ta on pühendunud Valgjärve raamatukogu elus hoidmisele.

Aasta sportlasteks nimetati Kanepi valla korvpallimeeskond, kes on 2018. aasta Põlva maakonna meister.

Aasta ettevõtja on Kanepi Aiand OÜ. Lisaks tavapärasele tegevusele avas aiand uksed ürituste korraldamiseks, mis mitmekesistab nii nende endi võimalusi kui rikastab kogukonnaelu. Pidevalt arenev aiand on ka ettevõtluse populariseerija.

Aasta külaelu edendaja tiitel läheb Urmas Kivirannale. Kivirand on pühendanud palju aega Kooraste külaelu edendamisele, korraldades küla koosolekuid, matku, talguid ja rahvatriatloni. Ta on Kooraste külakeskuse mõtte algataja ja eestvedaja.

Aasta hariduselu edendaja on Merike Luts, kes väärtustab head haridust ja haritust. Tema avar maailmavaade, edasipüüdlik meel ja suhtlemisoskus mitmes võõrkeeles on aidanud Kanepi gümnaasiumi hariduselu elavdada ja edendada. Oma töö ja tegevusega innustab ta õpilasi õppima ja olema ettevõtlikud ning loovad.

Aasta vabatahtliku töö tegija on Marko Kaasik. Eelmisel aastal panustas Kaasik abipolitseinikuna üle 500 tunni. Tänu suurele panusele kuulutati ta ka mulluseks parimaks Põlvamaa abipolitseinikuks. lepm

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles