Püha müristus ja külluse org keset Otepääd 

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Seda vaadet olen jahtinud aastaid,» tõdeb kunstnik Ave Kruusmaa, rääkides oma kunstinäitusel «Maa ja vee piiril» Vidrike järve oru vaadetest.
«Seda vaadet olen jahtinud aastaid,» tõdeb kunstnik Ave Kruusmaa, rääkides oma kunstinäitusel «Maa ja vee piiril» Vidrike järve oru vaadetest. Foto: Maarius Suviste

Otepää kultuurimaja galeriis on üles pandud kunstniku ja loovusainete õpetaja Ave Kruusmaa näitus «Maa ja vee piiril». Seal on näha nii püha vaikus, püha müristus kui ka teised kaunid vaated.

Vaatamiseks-nautimiseks on kümme maali, millest üheksa on Otepää ümbruse kaunist loodusest, üks Kihnu vaatest.

«Miks ma maalin? Tean ju, et loodust on võimatu ilusamaks värvida. Pintsli ja molbertiga mättal istudes on hea märgata, kuidas meie ümber toimub pidev muutumine, kuidas tuul pillutab pilvi, vesi muudab värvi ja varjud teevad puudega teatrit,» kirjutab kunstnik Ave Kruusmaa näituse tutvustuses. «Loodust maalides on hea õppida, kuidas ise tuleks elada. Elada nii, et püsiks tasakaal ka siis, kui midagi minu ümber muutub, lisandub või kaob.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles