Põlvamaal hukkus ketaslõikuriga mürsutaolist eset saaginud mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehe elu Põlva haiglas päästa ei õnnestunud.
Mehe elu Põlva haiglas päästa ei õnnestunud. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Põlvamaal Rosma külas kärgatas kolmapäeval plahvatus, milles hukkus keskealine mees.

Esialgsetel andmetel lõikas 47-aastane mees kella 13 paiku kuuris ketaslõikuriga lõhkeainet sisaldavat mürsutaolist eset, mis selle tagajärjel plahvatas. Miks ta seda tegi, pole täpselt teada.

Plahvatuses sai mees eluohtlikult vigastada. Keegi teine sündmuse tagajärjel kannatada ei saanud.

Põlva haigla ülemarst Margit Rikka ütles, et mees jõudis kiirabiga haiglasse kolmapäeval kell 13.38. «Haiglasse jõudes oli mees juba kliinilises surmas. Ta tuli sellises seisundis, et oli väga väike variant, et tema elu suudetakse päästa.»

Kuigi kiirabi ja Põlva haigla personal andsid endast parima, ei õnnestunud neil mehe elu päästa.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius ütles, et täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas kaitsepolitseiamet kriminaalmenetlust. Ta lisas, et mees ei ole varem õiguskaitseasutuste tähelepanu all olnud, kuid tema valdusest leiti teisigi relvade ja lõhkeainetega seotud esemeid, mille omamine on ebaseaduslik.

Mehe huvist vanavara vastu oli teadlikud paljud külaelanikud, kellega Lõuna-Eesti Postimees suhtles. Samuti mainiti seda, et muu hulgas pakkus mehele huvi militaarvaldkonnaga seonduv vanavara.

Samas kiideti tema tegevust ja avaldati kahetsust, et küla aktiivsest liidrist ilma jäi. Muu hulgas oli mees mõelnud ka juba tänavuste külapäevade korraldamisele.

Hea sõnaga meenutas hukkunud meest ka teda tundnud Taevaskoja külavanem Ahti Bleive. «Igati tubli mees oli, aga eks tal oli ka mõni ohtlik hobi,» vihjas temagi hukkunu huvile relvade vastu.

Õiguskaitseasutused rõhutavad, et lõhkekehade ja nendega seotud esemete omamine, avamine või nendega muul moel ümberkäimine on äärmiselt ohtlik ning võib viia tõsiste tagajärgedeni. Leitud lõhkekehadest tuleb selliste olukordade ja võimalike seaduserikkumiste ära hoidmiseks teavitada häirekeskust numbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles