Baltikumi pärimuspeo eelpidu pannakse püsti Mooste folgikojas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Folkloorinõukogu teabejuht Annela Laaneots ütles, et Mooste folgikoda on eelpeoks tore koht, sest eelmisel festivalil korraldati seal Baltica maapäev.
Eesti Folkloorinõukogu teabejuht Annela Laaneots ütles, et Mooste folgikoda on eelpeoks tore koht, sest eelmisel festivalil korraldati seal Baltica maapäev. Foto: Arved Breidaks

Mooste folgikojas peetakse 23. märtsil Baltikumi suurima ühise pärimuspeo Baltica Põlvamaa eelpidu, andis teada Eesti folkloorinõukogu teabejuht Annela Laaneots.

Üles astuvad Põlva- ja Võrumaa folkloori- ja pärimusrühmad kavadega, millega nad ka mai lõpus ja juuni alguses Baltical esineda soovivad. Oma kunsti näitavad rahvale folklooriansambel Käokirjas, kapell Kannel, Kõivokõsõ, Madara leelokoor ja Velo’.

«Mooste folgikoda on eelpeoks tore koht, sest eelmisel festivalil korraldati seal Baltica maapäev,» lisas Laaneots.

Baltica on ainuke folkloorifestival, mis keskendub folkloori ajaloolistele vormidele, tõstes esile meie rikkaliku pärimuse ehedad ja stiliseerimata vormid. Nii seovad esinejad laulu, tantsu, pillimängu ja kombeid oma kavadesse, kaasates folkloorirühmi ja üksikesinejaid.

Baltimaade suurim ühine pärimuspidu leiab tänavu aset Eestis ning kestab 30. maist 2. juunini, peakontsert on 31. mai õhtul Tallinnas Raekoja platsil.

Balti riigid korraldavad festivali kordamööda. Eestis korraldab seda Eesti folkloorinõukogu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles