LUGU AASTAST 2019 Hispaanlasest pilliõpetaja elab muusikale

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania mägilinnast Cuencast pärit pilliõpetaja José Page pole kindel, kus ta kümne aasta pärast olla võib, ent arvab, et ilmselt siiski Eestis.
Hispaania mägilinnast Cuencast pärit pilliõpetaja José Page pole kindel, kus ta kümne aasta pärast olla võib, ent arvab, et ilmselt siiski Eestis. Foto: Arvo Meeks

Sellist suurepärast nime nagu José Antonio Page Ramírez ei kohta piirilinnas just iga päev. Võru ja Valga muusikakooli puhkpilliõpetaja räägib aga eesti keelt ja armastab siinset loodust. Äsja Võru linna aasta kultuuritegelaseks kuulutatud mehe sõnul elab ta praegu muusika jaoks ning kuna alustades nägi pillimänguga palju vaeva, oskab ta nüüd oma raskuste põhjalt õpilasi aidata.

Page (hääldus Paahe) selgitas, et kui Eestis võtab naine tavaliselt abielludes mehe perekonnanime, siis Hispaanias hoiab naine nime alles. Nimi Page tuleb tema isalt ning Ramírez emalt. Ta sündis veidi rohkem kui 34 aastat tagasi Tartust umbes poole väiksemas Cuenca linnas Hispaania keskosas.

Sealne vanalinn asub ligikaudu kilomeetri kõrgusel merepinnast ja seetõttu ei tundu Eesti ilm mehele eriliselt ekstreemne. Kõige raskem on hoopis harjuda pimedusega. «Cuenca on mäe lähedal. Talvel on seal varahommikul hästi külm, võib olla isegi 15 kraadi külma. Aga päeval, kui tuleb päike välja, võib olla viis kraadi sooja. Kui sõita pool tundi autoga ülespoole mäkke, on näha lund, mis on seal kindlasti terve talve.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles