Üks lause tõi erivajadustega lastele toetust rohkem kui 12 000 eurot

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varajase kaasamise keskuses tegutsevad Ave Saaber (paremalt), Liina Lokko, Piret Madisson, Katriin Sepp, Anne Laan, Kadri Markvart ja Katre-Liis Treufeldt.
Varajase kaasamise keskuses tegutsevad Ave Saaber (paremalt), Liina Lokko, Piret Madisson, Katriin Sepp, Anne Laan, Kadri Markvart ja Katre-Liis Treufeldt. Foto: Aive Urberg

Hiljuti toimus ajalehe Äripäev korraldusel Gaselli Kongress, mis tõi kaasa suure muutuse väikeste laste eludes.

Otepääl tegutseva varajase kaasamise keskuse juht Liina Lokko kutsus enne kongressi avaldatud artiklis üles Eesti ettevõtteid nägema enda edust kaugemale. Üleskutse «EV 100 – ehk sajale nähtamatule lapsele jalanõud jalga» ei jäänud tähelepanuta.

«Lootsime ise kas või kümme paari jalanõusid lastele jalga saada – nii suurest koostööst ei osanud ausalt öeldes unistadagi,» mainis Lokko. Üleskutsele vastas juubeliaastat pidav Topauto, kes soovib sel aastal ühiskonnas kaasa rääkida teemal «Võim on võimalus teha head».

Varajase kaasamise keskus (endine Otepää rehabilitatsioonikeskus) pakub nõustamis- ja sotsiaalteenuseid sadadele Lõuna-Eesti raske ja sügava puudega lastele. Oma töös puutub sealne meeskond kokku väga erinevate peredega. Paljud pered on võimelised oma last abistama ning neile piisab lastevanemate juhendamisest, kuid palju on ka peresid, kus lapse erivajadusest tingitud lisakoormus käib vanematele üle jõu.

Topauto on otsustanud varajase kaasamise keskuse abivajajaid toetada terve aasta.

«Esimesed kümme paari on ostetud. Ja siinkohal toonitan, et üks paar ühele lapsele võib tähendada selle lapse jaoks juba elumuutvat kogemust. See toob enesekindluse, tervise ja lootuse paremale tulevikule. Tore on muuta maailma üks jalatsipaar korraga ja meie tänu on maksimaalne. On suurepärane teada, et Eestis leidub ettevõtteid, kes vaatavad enda edust kaugemale,» ütles Lokko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles