Põlva naislõvid korraldavad juubelikontserdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pannkookide küpsetamine on Põlva lion’itel iga-aastane 1. septembri üritus. erakogu
Pannkookide küpsetamine on Põlva lion’itel iga-aastane 1. septembri üritus. erakogu Foto: Erakogu

Põlva tegusate naiste Lionsi klubi korraldab 2. märtsil kell 18 kultuurikeskuses Andrus Bonzo Albrechti kontserdi. Pilet küll maksab, aga mitte ülearu palju. Samas saab annetusi teha hüpokoerte koolitamise toetamiseks suhkruhaigetele lastele.

Sellest saab juba 20 aastat, kui Tartu Lionsi klubi liige Elmar Sakkov ja toonane Põlva lion’ite president Mikk Mehilas tegid Põlva hakkajatele naistele ettepaneku ka Põlvas naiste Lionsi klubi asutada. Sirje Vill võttis eestvedamise enda peale ja ettepaneku teinud mehed andsid oma kogemuste varalt nõu.

Põhikirja koostamine võttis asutajaliikmetel aega üsna mitu kuud. Gloria nime saamiseks veeti rahvusvahelise Lionsi klubide organisatsiooniga lausa vägikaigast, sest Ameerikas väga levinud eesnimi ei tundunud sobivat nii tähtsa organisatsiooni klubile. Esimene raha koguti korjanduskastidega, esimene heategu oli metsaistutamine.

Gloria klubi on suurtel peredel aidanud osta koolide lõpuaktuseks riideid. Makstud on klassiekskursiooni eest, kui ühel lapsel ainsana jääks rahapuudusel teistega kaasa minemata, aidatud kallist muusikariista osta ja tehtud muudki tänuväärset.

Abivajajad jõuavad aitajate jutule enamasti ühiste tuttavate kaudu, sest eestlane enamasti ise abi ei küsi. Aga võiks, kui lastel jääb rahanappuse tõttu midagi suureks kasvamise teekonnal vajalikku tegemata.

Lisaks kohalikele ettevõtmistele osalevad Põlva lõvid üle-eestilistes ja üleilmsetes aktsioonides. Eesti lion’id, sealhulgas LC Põlva Gloria, on palju toetanud Maarja Küla.

LC Põlva Gloria naised on õppinud keraamikat tegema ning seda jagub nii kingitusteks kui müügiks.

Lionsi liikumise 100. aastapäevaks 2017. aastal paigutas LC Põlva Gloria kultuurikeskuse fuajeesse heategevuspingi, mille kavandas ja valmistas naiste ettepanekuid arvestades Põlva kunstikooli õpetaja Mart Vester. Pingi peal on ära peidetud lõvi kujutis, mis pakub lastele põnevat otsimist. Meelsasti võtavad naised osa koristustalgutest, riisumis- ja värvimistöödest. Väljaspool heategevust laevad nad oma akusid ühiste üritustega.

Raha, mida abivajajatele jagada, koguvad nad üritusi korraldades, annetusi kogudes ning enda tehtud käsitööd ja küpsetisi müües. Klubi naised on õppinud keraamikat tegema ning seda jagub nii kingitusteks kui müügiks.

Tänavu on Eesti lion’id plaani võtnud toetada hüpokoerte koolitamist suhkruhaigetele lastele. Nendest koertest võivad saada lastele elupäästjad, sest pärast koolitust oskavad nad väikestele peremeestele söömise vajadusest märku anda ja isegi vajaliku toidu kohale tuua. Põlvas on koerte koolituse tarbeks rahakogumise kast väikeloomakliinikus. Ka peatsel sünnipäevakontserdil saab selleks otstarbeks annetusi teha.

Klubi võtab ka uusi liikmeid vastu – seda küll vaid praegusest liikmest soovitaja kaudu. Klubi liikmel peab olema aega klubi töösse panustada ja ta peab pälvima kõigi klubiliikmete heakskiidu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles