Wabadus jõuab Antslasse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wabadus Puka jaamas. 
Wabadus Puka jaamas. Foto: Maarius Suviste

Eesti Vabadussõja 100. aastapäevaks taasloodud soomusrong number 7 nimega Wabadus jõuab neljapäeval Antsla raudteejaama, kus viibib 28. veebruarini.

«Vabadussõda on üks olulisemaid verstaposte meie riigi sünniloos ning selle ajaloolise sündmuse toimumislugu väärib jutustamist,» ütles riigikantselei EV100 juhtrühma esimees Toomas Kiho.

Antsla abivallavanema Kurmet Müürsepa sõnul annab rongi viibimine Antslas suurepärase võimaluse tutvuda lähemalt Vabadussõjas olulist rolli kandnud lahingutehnikaga. «Kõige olulisem on see meie kogukonna noortele.»

Eesti sõjamuuseumi direktor Hellar Lill rõhutas, et soomusrongi üle-eestiline tuur kestab 2019. aasta lõpuni. «Soomusrong-näitus läheb uutele peatuskohtadele vastu hoolduse läbinud veeremi ja värskendatud näitusega ning pakub kindlasti elamuse kõigile külastajatele.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles