Galerii: Valgamaa vapimärgi pälvis ettevõtja Matti Mõts

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaa vapimärgi pälvis tänavu ettevõtja Matti Mõts. Tõrvas toimunud vastuvõtul anti üle ka teenetemärk Tõrva kergejõustikutreenerile Viljo Graudingule.

Hommik algas Tõrvas keskväljakul päikesetõusuga, kui lauldi hümni ning heisati riigilipp. Koguneti ka Vabadussõja ausamba juures, kus mälestati neid, kes meile vabaduse tõid. 

Keskväljakul toimus perepäev, kus osa sai võtta erinevatest töötubadest ning nautida Liis Lemsalu ja Ott Leplandi kontserdi. Lapsed said hullata lumelinnas. Uudistamist pakkus ka Tõrva Ahju kujuline jääskulptuur.

Valgamaa Vapimärgi pälvis sel aastal Matti Mõts, kes lõi 1991. aastal AS Valmap Grupi. Firma on Valgamaal palju ära teinud. Näiteks aitasid nad kaasa Tõrva politsei- ja Valga päästeameti majade renoveerimisel, Vanamõisa järve sildade ja hüppetorni parandus- ja ehitustöödel, maakonna reoveepuhastusjaamade ehitamisel, teede, tänavate ja kergliiklusteede ehitusel, Kääriku spordiväljakute uuendamisel, Valgamaa kutseõppekeskuse hoonete ehitamisel ja Vabadussõja ausamba taastamistöödel. Läbi 25 aasta on firma tööd pakkunud umbes 70 inimesele.

Mõts on aktiivne ka kogukondlikus elus. Tõrva Lionsi klubi kaudu on ta kaasatud heategevusse.

«Matti ei ole mees, kes käed rüpes istuks ja ootaks, vaid näeb igas olukorras võimalust, kus käed külge panna ning aidata kaasa nii majanduskasvule kui Valgamaa arengule,» ütles Tõrva vallavanem Maido Ruusmann.

Viljo Graudingule tõi teenetemärgi pühendunud töö spordimaailmas. Ta on läbi aastakümnete olnud Tõrva spordiklubi Viraaž eestvedaja, hoidnud hoolega korras linna spordihoonet, parandanud toetuste abil selle seisukorda ning loonud uusi sportimisvõimalusi.

2018. aastal nimetati Grauding Valgamaa aasta noorte treeneriks. Tema panus kergejõustikutreenerina Valgamaal on olnud silmapaistev. Viraaži hoolealuste tipptulemused on näidanud, et suuri tegusid saab teha ka väikestes kohtades. Graundigul on oskus treenida lapsi targasti, mänguliste elementide kaudu.

«Treenerina on Viljo kasvatanud üles lugematu arvu lapsi sportimise kaudu. Kui ka kõigist ei kasva tippsportlasi, on sportlik eluviis ja liikumistahe kindlasti kõigile eluks kaasa antud,» sõnas vallavanem Maido Ruusmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles